Sr(e)čno podjetništvo

Si sit-a tradicionalnega principa poslovanja, kjer je pomemben le denar in velja, da v poslu ni prijateljev? S konceptom Sr(e)čnega podjetništva ti s so-društvenicami pokažemo, da je možno tudi drugače!
divider-srcna-spletka
srcna-spletna-izdelava-spletnih-mest-prednosti-predaje-projekta-strokovnjaku

Sr(e)čno podjetništvo je moja osebna oznaka, za to, kar živim sama v svojem podjetniškem življenju. Nekateri bi ga lahko poimenovali tudi “mehko” podjetništvo.

Sr(e)čno podjetništvo je drugačno od tradicionalnega. Čeprav že nekaj ljudi govori o tem pa je malokdo dejansko kaj znatnega naredil, da bi se ta paradigma podjetništva širila naprej. 

V tem članku boš izvedel-a, kaj je sr(e)čno podjetništvo in kaj je potrebno, da lahko sam-a sebi rečeš, da si sr(e)čen-a podjetnik-ca.

Kot je očitno je besedica sr(e)čno premetanka. Gre za kombinacijo besed Srce in Sreča. 

Ta 2 pojma naj ne bi šla dobro skupaj … pa je to res?

Celo življenje so me učili, da v poslu ni prijateljev, da je v poslu treba biti resen in da mora biti vse v piko urejeno. Moj oče kot podjetnik ni živel po teh pravilih in je v svojem poslu - avtomehanični delavnici - hitro propadel. To so bili vsekakor drugačni časi in srčnost v poslu res ni imela mesta. Ali pač, pa se tega ljudje niti niso zavdali.

Tempo življenja je potem z leti postajal vedno hitrejši, ljudje smo postali vedno bolj robotizirani, vedno bolj smo začeli delati nemogoče urnike ipd. In začele so se težave z izgorelostjo, ne le podjetnikov, ampak tudi zaposlenih v podjetjih. Situacija je po mojem mnenju postala že nevzdržna. 

V podjetništvo sem vstopila s tisto tradicionalno miselnostjo, da mora pa vse biti po “reglcih” in da je treba v poslu biti strog. Potem pa sem imela priložnost spoznati, da to sploh ni res. Čeprav še v povojih je videti v podjetništvu že veliko srčnosti. Na žalost je je veliko več pri ženskah in v majhnih podjetjih, pa vendar, ljudje že spoznavajo, da po stari podjetniški paradigmi več ne bo šlo naprej.

Zato sem se odločila s svojima dvema dragima podjetniškima prijateljicama Simono Emeršič iz Dotika Lahkotnosti in Branko Lebarič iz podjetja Rose, ustanoviti pravo društvo z imenom Sr(e)čno podjetništvo. 

To sem si vzela kot svoj višji cilj, kot neko svoje poslanstvo, ki gre izven moje dejavnosti izdelave spletnih strani.

Zakaj sem se tega lotila?

Ker sem ugotovila, da sem z upoštevanjem načel sr(e)čnega podjetništva začela dosegati boljše finančne rezultate, bolj sem se povezala s svojimi strankami, predvsem pa sem uspela odlično vkomponirati svoje podjetništvo življenje v družino. 
Tukaj želim povzeti le nekaj načel sr(e)čnega podjetništva, po katerih živim, če te o vsem tem zanima še več, pa te vabim, da obiščeš spletno stran projekta.

Torej, kaj delam drugače od ostalih, ker se imam za sr(e)čno podjetnico?

  • S svojimi strankami sklepam prijateljske odnose. Seveda ne na silo, ampak zakaj bi se omejevala, če z neko osebo začutim, da se zares razumeva in lahko postaneva odlični prijateljici ali prijatelja? Samo zato, ker v poslu ni pametno sklepati prijateljstva? Ni šans! V podjetniškem svetu sem spoznala kakih 10 najbolj toplih, srčnih in poštenih oseb v celem življenju in ne dam jih za nič na svetu. To so sedaj tiste moje prave prijateljice.
  • Vse izzive svojih strank sprejmem za svoje, tudi izven tega, kar jaz delam zanje. To pomeni, da, če stranki izdelam spletno stran, ji vedno priskočim na pomoč tudi pri njeni promociji na splošno
  • Svoje stranke spoštujem kot ljudi, ne kot podjetja. Zavedam se, da poslujem z ljudmi in tako do njih tudi pristopam. Razumem, da ima vsak svoje osebne situacije, ki jih želi uskladiti s podjetniškim življenjem in ti 2 sferi njihovega življenja nista ločeni.
  • Svoje sodelavce spoštujem kot ljudi, ne kot delavce. Moji zaposleni so po moje srečni z mano in me ne bodo zapustili zlepa.
  • Denar dojemam kot nekaj, kar pride in gre - denar ni moj primarni podjetniški motiv. Ampak glej ga zlomka, s tako miselnostjo sem začela veliko lažje služiti, po poti pa spoznavam fenomenalne ljudi.

Lahko bi še naštevala v nedogled, a je tega toliko, da je prav neverjetno.

Na spletni strani društva najdeš več člankov na temo sr(e)čnega podjetništva in informacije o nas, začetnicah novega društva, med drugim pa tudi vabilo na prvi podjetniški dogodek Sr(e)čno podjetništvo, ki se bo odvijal 11.12.2021. Lahko si ga vzameš kot podjetniški zaključek, ki ga seveda, kot samostojni podjetnik ali podjetnica, verjetno nimaš, vsaj ne v večji skupini ljudi. Tam pa boš lahko izmenjal-a svoje izkušnje tega leta in še več izvedela o našem konceptu delovanja.

V svet sr(e)čnega podjetništva te lahko popeljem tudi skozi lahkotno in srčno izdelavo tvoje nove spletke. Pošlji povpraševanje.

Potrebuješ novo spletko za svoj posel?

Z veseljem ti ustvarim takšno, ki bo res PRAVA ZATE IN TVOJO IDEALNO STRANKO!
Pošlji povpraševanje
O podjetju
srcna-spletka-logo-transparent
Srčna spletka, Nataša Kukovič s.p., Pohorska cesta 2, 2317 Oplotnica
DŠ: 21965145
kONTAKT IN PODPORA
Po e-pošti: 24/7 na info@srcna-spletka.com.
Telefonska podpora:
Torek - Četrtek: 9:00 - 15:00
Tel. št.: 00386 (0)70 417 798
Skozi izdelavo srčne spletke te popeljem v svet sr(e)čnega podjetništva!
Rezerviraj termin za osebni pogovor z mano (Zoom)Pošlji povpraševanje za izdelavo nove spletke
Topheartenvelopebookusersmartphonearrow-leftarrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram