Koristi lastne spletne strani v primerjavi s spletnim nastopom izključno preko socialnih omrežij se pogosto zanemarja. Res je, da je v časih, ko je bil fizični stik in s tem fizične trgovine v ospredju, bilo to nekaj običajnega. Takrat smo si lahko s tako imenovanim “fizičnim marketingom” zagotovili zadostno število strank. 

Pomenu lastnega spletnega mesta prispevata v največji meri 2 dejstvi:

Prednosti lastnega spletnega mesta se raztezajo preko 3 kategorij:

Pa si poglejmo posamezne kategorije koristi lastne spletne strani.

Koristi v delovnem procesu

Ne glede na to, ali preko svoje spletne strani prodajamo ali ne in ali sprejemamo plačila za karkoli drugega, so koristi lastnega spletnega mesta veliko širše od tega. Če je spletna stran pripravljena pravilno, lahko pomeni veliko razbremenitev podjetniku pri opravljanju na videz enostavnih vsakodnevnih poslovnih opravil. 

Kaj mislim s “pripravljena pravilno”? To, da mora biti spletno mesto ustrezno načrtovano, da vsaka malenkost, ki jo spletna stran vsebuje, zajame cilje, ki si jih s spletnim mestom zadamo. Več o tem, kaj in kako načrtovati spletno stran si preberi v mojem članku 5 korakov načrtovanja spletnega mesta. 

Ko je spletna stran izdelana v skladu s tvojimi željami in potrebami, bo zlahka olajšala tvoj vsakdan. Pomagala ti bo na naslednje načine:

Koristi v kredibilnosti podjetja

Hočeš ali nočeš, skozi leta se je ustvarilo nezavedno prepričanje, da je možno bolj zaupati podjetjem z lastno spletno stranjo. Slednja namreč že kaže na neko višjo stopnjo razvoja in obstoja. Kaže tudi na to, da se je podjetje pripravljeno jasno izpostaviti in si tako ne more privoščiti večjih nepravilnosti, ki bi negativno vplivale na njihovo poslovanje. 

In kot sem že omenila - veliko pove tudi sam URL strani, ki vzbuja določeno mero zaupanja že v osnovi. Ko je obiskovalec enkrat že na tvoji spletni strani sicer ne igra velike vloge, igra pa vlogo v fazi, ko se potencialna stranka odloča, ali bo povezavo kliknila ali ne.

Dodatno kredibilnost daje tudi prisotnost podjetja na Googlu, za kar je spletna stran osnovni pogoj. Slednja se namreč poveže z orodjem, ki se mu reče Google Search Console, kjer spletno stran v iskalnik praktično vpišemo in omogočimo uporabnikom Googla, da te najdejo.

Torej, če je spletna stran urejena pravilno, bo vlivala zaupanje tvojim strankam. Kar pa je najbolje - ti lahko na spletni strani predstaviš svojo podobo točno tako kot ti hočeš, brez, da bi te kdo takoj “demantiral”, kot je to možno na socialnih omrežjih.

Finančne prednosti lastnega spletnega mesta 

No, ta prednost lastnega spletnega mesta je tista najbolj očitna. Vsi bi radi imeli spletno stran zato, da bi služili denar, torej imeli bi spletno trgovino. Pa veš, da za prodajo s spletno stranjo ni ravno nujna kar spletna trgovina?

Dokazano je, da lahko podjetje s spletno stranjo zaradi povečanja kredibilnosti in spletne prisotnosti proda tudi do 90 % več, tudi, če to ni spletna trgovina. 

Spletna stran je namreč direktna možnost za tvojo stranko, da, če že izdelka ne kupi, te kontaktira ali se prijavi na novice. Seveda, če ji to možnost jasno in na več mestih ponudiš. Zato ne misli, da lastna spletna stran nima smisla, če nimaš na spletu kaj prodajati (čeprav vem, da vsak lahko, a to je že tema kakega drugega prispevka). 

Pa vendar preglejmo vse načine, kako ti spletna stran pomaga pri izboljšanju finančnega položaja: 

Prednosti lastnega spletnega mesta vsekakor odtehtajo morebitne slabosti, ki jih lahko najdeš. Jasno pa je, da tudi morebitna tveganja zmanjšaš, če je spletna stran res izdelana pravilno in predvsem tako, da ti bo še dolga leta služila

Tuji viri:

Website Benefits: What are The Benefits of Having a Business Website in 2021?

O podjetju
srcna-spletka-logo-transparent
Srčna spletka, Nataša Kukovič s.p., Pohorska cesta 2, 2317 Oplotnica
DŠ: 21965145
kONTAKT IN PODPORA
Po e-pošti: 24/7 na info@srcna-spletka.com.
Telefonska podpora:
Torek - Četrtek: 9:00 - 15:00
Tel. št.: 00386 (0)70 417 798
Skozi izdelavo srčne spletke te popeljem v svet sr(e)čnega podjetništva!
Rezerviraj termin za osebni pogovor z mano (Zoom)Pošlji povpraševanje za izdelavo nove spletke
Topheartenvelopebookusersmartphonearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram